Meest gestelde vragen

Kan ik de campers vooraf bekijken?
Dit is uiteraard mogelijk en zelfs aan te raden. U kunt hiervoor altijd bellen met Camperverhuur West-Holland via +31 (0)71 200 67 63.
Krijgen we uitleg over de camper voordat we vertrekken?
Jazeker, u krijgt een uitgebreide uitleg op de dag van vertrek zodat u onbezorgd op reis gaat. Behoefte aan meer informatie? U krijgt ook een handboek met informatie over de camper mee én u kunt de instructiefilm bekijken.
Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden?
De huurperiode begint doorgaans op vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur en eindigt op vrijdag tussen 08.00 en 11.00 uur. Buiten het hoogseizoen kunnen dit afwijkende dagen zijn. Elke camper heeft zijn eigen ophaal- en terugbrengtijd. Deze tijden vindt u op het boekingsformulier. Houd er rekening mee dat de uitgifte en inname van de camper gemiddeld 45 minuten kan duren.
Waar moet de bestuurder van een camper aan voldoen?
Voor het besturen van de camper is rijbewijs B voldoende. De bestuurder dient ten minste 25 jaar te zijn en 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Niet Nederlandse ingezetenen dienen in het bezit te zijn van een geldig internationaal rijbewijs, dat in het land van herkomst kan worden aangevraagd. De camper mag alleen bestuurd worden door de vooraf opgegeven bestuurders.
De bestuurder dient bij het gebruik van de camper alle instructies die door ons zijn verstrekt op te volgen. De bestuurder dient voorzichtig en veilig met de camper te rijden. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan harder te rijden dan de maximum toegestane snelheid. Wij adviseren een maximumsnelheid van 100 à 110 km/u.
Welke landen mogen worden bezocht?
Alle landen die op de groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) vermeld staan, mogen met de camper worden bezocht, m.u.v. vooraf door de verzekering en ons aangemerkte risicogebieden. Bij twijfel, vraag het ons. De groene kaart wordt standaard meegeleverd met de camper.
Het is niet toegestaan met de camper wintersportgebieden te bezoeken of de camper te gebruiken voor wintersportdoeleinden. Schade ontstaan in wintersportgebieden of het gebruik van de camper voor wintersportdoeleinden is voor rekening van de huurder.
Mag mijn huisdier mee in de camper?
Huisdieren zijn onder nader te overleggen restricties in bepaalde campers toegestaan. Wij kunnen u hier telefonisch over informeren.
Moet de camper worden schoongemaakt voordat hij teruggebracht wordt?

U kunt zelf de eindschoonmaak van de buitenkant van de gehuurde camper verzorgen. Dit houdt in dat de buitenkant volledig schoongemaakt dient te worden. Bij Het Wasstation in Roelofarendsveen staan wasboxen, waar u gemakkelijk de camper kunt schoonmaken. Het dak van de camper hoeft niet schoongemaakt te worden.

Kies u liever voor meer gemak? U kunt tot 3 dagen voor het einde van uw huurperiode telefonisch of per e-mail doorgeven of wij de eindschoonmaak kunnen verzorgen.

De binnenzijde van de camper wordt door onze professionals schoongemaakt en weer tiptop klaargezet voor de volgende huurder.

Wat te doen bij pech onderweg?

Neem altijd eerst contact op met Camperverhuur West-Holland via +31 (0)71 200 67 63. ook bij andere calamiteiten. Alleen bij aanrijschade of door uitval mechanische pech bellen met Spitz Hulpdienst +31 (0)85 023 92 52.

Indien u op de snelweg pech krijgt, zorg er dan voor dat u veilig tot stilstand komt. Probeer in eerste instantie op een pechhaven of verzorgingsplaats terecht te komen. Als dit niet mogelijk is moet u noodgedwongen op de vluchtstrook plaatsnemen. Zorg er hierbij voor dat u de camper zo ver mogelijk naar rechts tegen de berm plaatst. Zet je alarmlichten aan, stap voorzichtig uit aan de kant waar geen verkeer rijdt en ga (indien mogelijk) achter de vangrail staan.

Zijn wij en de camper verzekerd?
De camper is WA + Casco (Al Risk) inclusief pechhulp, inzittendenverzekering en repatriëring verzekerd. Er geldt een eigen risico van € 1.000,- per gebeurtenis, welke bij schade in binnen- en buitenland in rekening wordt gebracht bij de huurder. Een groene kaart wordt bij de camper meegeleverd. Beschadigingen aan het interieur, achteruitrijcamera, luifel en fietsenrek, vallen onder het eigen risico van de huurder, behoudens normale slijtage en gebruikssporen. Schade die ontstaan is door het rijden onder invloed of het laten rijden van niet bevoegde personen wordt in rekening gebracht bij de huurder. Deze schade valt niet onder het eigen risico.
Is de camper standaard voorzien van alle vignetten en milieustickers?
In een aantal landen geldt dat er milieustickers nodig zijn om stadscentra binnen te mogen rijden. Dit is al enkele jaren het geval in Duitsland (‘Umweltplakette’) en sinds 2017 ook in Frankrijk. Daarnaast heeft u in Oostenrijk en Zwitserland een tolvignet nodig. Milieustickers Al onze eigen campers zijn voorzien van milieustickers voor zowel Duitsland als Frankrijk.
Is een campervakantie met (kleine) kinderen geschikt?
Een campervakantie is ook geschikt voor kinderen. Het is wel handig om de volgende tips in acht te nemen: Het is verplicht (net als in een normale auto) dat de kinderen in een passend en goedgekeurd kinderzitje zitten. Het kinderzitje kan gewoon in de gordels achterin of voorin de camper vastgemaakt worden. Een ander voordeel van een campervakantie met kinderen is dat je lekker kunt rondtrekken, maar dat de kinderen wel een vaste slaapplek hebben. Daar voelen ze zich veilig en zullen ze waarschijnlijk snel een goede nachtrust hebben. Let er wel op dat bij gebruik van het hefbed een veiligheidsnetje wordt bevestigd.
Wat is het brandstofverbruik van een camper?
Een grote kostenpost van een campervakantie is het brandstofverbruik. Veel mensen vragen zich daarom ook af: hoeveel brandstof verbruikt een camper? Het antwoord is erg afhankelijk van de motor, het rijgedrag en het type camper. Gemiddeld rijdt u tussen de 8 en 11 kilometer per liter.